Достапни линкови

Австралија се подготвува на нови шумски пожари


Австралија - шумски пожари

Подрачјата на Австралија кои се опустошени од пожари, вчера беа зафатени со врнежи од дожд, но се очекува дека условите за нови пожари, високите температури и силниот ветер, ќе се вратат во текот на претстојниот викенд. Во изминативе неколку месеци во Австралија изгореа околу пет милиони хектари растенија при што загинаа девет луѓе, додека над 950 куќи биле уништени.

XS
SM
MD
LG