Достапни линкови

Пет соработници на поранешниот градоначалник Јакимовски призна вина


Архивска фотографија - Поранешниот градоначалник на Општина Карпош Стевчо Јакимовски.

Петмина соработници на поранешниот градоначалник на Општина Карпош, обвинети заедно со него за незаконска легализација на објекти, признале вина. Обвинети се 11 луѓе, но откако 5 признаа вина, со нив ќе биде спроведена постапка за спогодување, додека за останатите обвинети е закажано ново рочиште за оценка на обвинителниот акт на 26-ти овој месец.

Четири лица од обвинетите признале вина веднаш по поднесувањето на обвинителниот акт, а едно лица признало вина на денешното рочиште за оценка на обвинителниот акт.

Според Обвинителството, првообвинетиот во својство на градоначалник сторил повеќе кривични дела „злоупотреба на службената положба и овластување“ и едно кривично дело „бесправно градење“. Дел од останатите се обвинети за злоупотреба на службената положба, некои за несовесно работење, или за бесправно градење.

XS
SM
MD
LG