Достапни линкови

Скопје првпат домаќин на фестивал за излози

Во центарот на Скопје синоќа започна првото издание на фестивалот „Недела на излози“. Шест излози добија уникатна декорација, со што Центар стана модерна галерија.
„Недела на излозите е нов фестивал за креативност, современост и уникатност доловени преку излозите кои се естетски симболи на визуелната култура на градот“, соопштија организаторите.
Фестивалот ќе трае до 17 декември, а преуредени се излозите на: книжарницата Култура, часовничарот Хронометар, Театарот за деца и младинци, книжарницата Литература.мк, продавницата за чоколадо на швајцарскиот бренд Линд, и пасажот до книжарницата Литература.мк. Зад креативниот концепт и реализацијата на секој излог стои тим составен од млади архитекти и модни дизајнери, кои на свој начин пренесуваат важни пораки до минувачите и раскажуваат различни приказни. „МладиХаб“, т.е. Канцеларијата на претседателот (кај Рекорд), ќе служи како инфо поинт на фестивалот каде што ќе може да се погледнат сите креативни концепти за излозите и ќе може да се подигнат информативни материјали за фестивалот. Организатори се Кристина Глигоровска, координатор, Искра Јанковска Михајловска, координатор за архитектура и Лидија Георгиева, координатор за моден дизајн, со поддршка од Амбасадата на Швајцарија.

Категории

XS
SM
MD
LG