Достапни линкови

Пендаровски: општество со простор за сите


Шефот на македонската држава Стево Пендаровски

Шефот на македонската држава Стево Пендаровски заедно со неговата сопруга Елизабета Ѓеоргиевска, по повод одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со попреченост, во МладиХаб се сретна и се дружеше со 40-тина студенти од Институтот за специјална едукација и рехабилитација. Градејќи го духот на солидарност, почитување и прифаќање на различностите, претседателот Пендаровски истакна дека секој треба да ги почитува правата на лицата со попреченост и активно да се залага да се обезбедат подобри услови за живот и соодветен пристап до сите институции, достапност до образованите и здравствени институции, како и поголема застапеност на пазарот на труд.

XS
SM
MD
LG