Достапни линкови

Над 4 милијарди луѓе поврзани на интернет


илустрација

Обединетите нации соопштија дека 4,1 милијарда луѓе во светот се поврзани преку интернет. Најголемиот процент на корисници на интерент има во Европа околу 82 насто, а најмал во Африка нешто над 28 насто. Се уште околу 3,6 милијарди остануваат офлајн. Во некои неразвиени земји имало само два насто од населението поврзано со интернет.

XS
SM
MD
LG