Достапни линкови

Пет милиони долари помош од САД за чистење на мините на Косово


Косово, илустрација

Соединетите држави одобрија дополнителни 5 милиони американски долари за расчистување на кластерската муниција и другите експлозивни остатоци од војна на Косово. Предвидено во наредните четири години со оваа оваа помош да бидат исчистени најмалку 4,2 милиони квадратни метри опасно земјиште на Косово. Ова е најголем единствен придонес од Соединетите држави за уништување на оружјето на Косово.

XS
SM
MD
LG