Достапни линкови

Младихаб - нов простор во центарот на Скопје за млади

Националната канцеларија на претседателот на земјава денеска е свечено отворено како Младихаб, младински центар за дигитални вештини.

Просторот во центарот на градот ќе им биде отстапуван на граѓански организации и на други млади уметници за организирање настани од различен карактер.

Отворањето го започнаа со панел дискусија „Дигиталните вештини - трансформација на општеството“, потоа млади уметници цртаа мурали, говор и совети за дизајн и илустрација, изведба на театарска група, танцова изведба на млади со даунов синдром, работилница за рачна изработка на накит и кетеринг презентација од млади со даунов синдром.


Категории

XS
SM
MD
LG