Достапни линкови

Њујорк забрани ароматизирани електронски цигари


илустрација

Њујорк стана првата држава кија ја забрани употребата на ароматизирани електронски цигари, по 400 случаи на сериозни заболувања поврзани со вдишувањето на пара од нив кои беа забележани во САД. „Недопустливо е компаниите намерно да користат вкусови на бомбони за да ги придобијат младите да се закачат на електронски цигари“, изјави гуверенрот Ендрју Куомо. Забраната стапува во сила веднаш, а ќе биде дозволена продажба на електронски цигари само со вкус на тутун и ментол.

XS
SM
MD
LG