Достапни линкови

Британците не се подготвени за Брегзит без договор


протест против Брегзитот, Лондон

Британската влада оценува дека граѓаните и стопанствениците во Британија не се подготвени за напуштање на Европската унија без договор. Владата додава дека подготвеноста на јавноста за излегување без договор ќе остане иста и пред планираниот датум за тоа, 31 идниот месец. Исто така се потенцира дека е можно да дојде до нарушување на снабдувањето со „свежа храна“ и оти затоа ќе имало пораст на цените.

XS
SM
MD
LG