Достапни линкови

Ракотворци - чувари на традицијата

По повод 8-ми Септември, Денот на македонската независност, се одржа базарот наречен „Ракотворци чувари на традицијата – наше богатство и гордост“.

Базарот го организираше здружението „Артикрафт“, во соработка со Музејот на Република Северна Македонија. Ова е шесто издание на оваа етно-културна манифестација, која секогаш е фокусирана на етнолошкото богатство.

Категории

XS
SM
MD
LG