Достапни линкови

Палмер: мојата работа е да бидам присутен на Балканот


Специјалниот претставник на САД за Запедн Балкан Метју Палмер

Специјалниот претставник на САД за Запедн Балкан Метју Палмер изјави дека неговото наименување значи оти САД сакаат да бидат присутни во регионот. „Стејт департментот со наименувањето на специјален претставник за Западен Балкан покажа подготвеност да одговори на барањата. Слушнавме во регионот, а редовно слушаме и од нашите европски партнери дека САД не биле доволно посветени на Западен Балкан, недоволно присутни, недоволно вклучени. Мојата цел е да бидам присутен“, рече Палмер на Бледскиот стратегиски форум.

XS
SM
MD
LG