Достапни линкови

Спасовски - Постои цврста политичка волја за борба против организиран криминал


Министерот Оливер Спасовски

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, изјави дека има цврста политичка волја и развиена јавна свест за интензивна и континуирана борба против организираниот криминал. Во тој контект, вели Спасовски, со поддршка и соработка со меѓународните институции, се работи на развој на ефикасни правни стандарди и воспоставување на специјализирани институции за сузбивање на овој вид на криминал, како и за побрза и поефикасна размена на информации на билатерална и мултилатерална основа. Министерот денеска зборуваше наконференцијата „Организираниот криминал и корупцијата како глобални безбедносни закани“, организирана од страна на Програмата за алумни на Европскиот центар за безбедносни студии „Џорџ Маршал“ и Асоцијацијата на Алумни на Северна Македонија.

XS
SM
MD
LG