Достапни линкови

Влада: ВМРО-ДПМНЕ дезинформира дека биле спречени да дојдат на Македониум


Од Владата реагираат по изјавите на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, АЛЕКСАНДАР Николоски дека на партиската делегација не и било дозволено да положи цвеќе на гробот на Никола Карев во споменикот Македониум во Крушево. Од Владатавелат дека ВМРО-ДПМНЕ биле уредно известени за сите организациски детали, а и потврдиле дека ќе учествуваат на настанот.Во владиното соопштение стои дека тие ги информирале поканетите со сите логистички информации поврзани со положувањето цвеќе на сите три локации (Македониум, Слива, Мечкин Камен)и со понуда за организиран превоз. Од ВМРО-ДПМНЕ нагласиле дека нема да користат организиран превоз и дека не се појавиле да оддадат почит на гробот на Никола Карев на Македониумот.

Што се однесува пак до забелешката на Николоски дека не била испочитувана традицијата и опозицијата не била во првиот ред, од Владата велат дека распоредот на седење на Мечкин Камен е по стандарди на протокол, при што во трет и четврт ред се сместени сите политички партии, вклучително и СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.

XS
SM
MD
LG