Достапни линкови

Исламската држава е поразена, но не и отстранета


илустрација

Екстремистичката Исламска држава која најмногу е базирана во Ирак би можело да се подготува на евентуален бунт, соопштија експерти на Обединетите нации. Откако било заземено и последното упориште на ИД во Багуз, Сирија, раководството на оваа група сега се обидува да воспостави мрежа на ќелии за локално дејствување главно во Ирак, но и за изведување терористички напади во светот. Се претпоставува дека во овие ќелии во Ирак и Сирија се вклучени ноколу 15.000 припадници на ИД.

XS
SM
MD
LG