Достапни линкови

16 милиони евра поволни кредити од ЕИБ за македонските мали и средни фирми


Следната недела ќе пристигне втората транша поволни кредити за мали и средни претпријатија од Европската инвестициска банка (ЕИБ), во износ од 16 милиони евра, изјавија денеска заменик-министерката за финансии Ширет Елези и в.д. главниот оперативен директор на Развојната банка на Северна Македонија, Вељанд Рамадани.

Со овие средства ќе се поддржат проекти на 53 мали и средни фирми.

Како што информираше Рамадани, со првите две транши ќе бидат повлечени вкупно 31 милион евра за поддршка на 92 мали и средни претпријатија. Развојната банка работи и на подготовка за повлекување на нова трета транша во износ од околу 9 милиони евра за поддршка на нови 20 мали и средни претпријатија.

XS
SM
MD
LG