Достапни линкови

Филипче најави реконструкција на јавните здравствени установи и клиниките


Венко Филипче

Министерот за здравство Венко Филипче денеска најави реконструкција на јавните здравствени установи, вклучувајќи ги и клиниките, со кој ќе бидат опфатени нивните санитарни чворови, како и модернизација на собите и нивно опремување со монитори, кревети и телевизори.

Во фаза сме на одредување на приоритетите за голема реконструкција на повеќе клиники, рече Филипче и додаде дека од јавните здравствени установи 45 се приоритетни и во нив ѕидовите ќе бидат молерисани, а ќе им бидат сменети и плочките

XS
SM
MD
LG