Достапни линкови

Колку гласно морам да викнам за да ме чујат?


Годинешниот настан „МКЦ за Скопје“ ќе се одржи во паркот пред МКЦ со музички промоции, детски работилници и со кино на трева.

Мултимедијалниот културен настан „МКЦ за Скопје“, кој традиционално се одржува на 26 јули, оваа година ќе се одржи во паркот на МКЦ. Целта, како што вели организаторот, е да се потсетиме на хуманоста на скопјани.

Настанот е бесплатен, a програмата ќе започне во 18:30 часот со детските работилници на уметникот Доротеј Нешовски и писателката Билјана Црвенковска.

Програма на настанот „МКЦ за Скопје 2019“
Програма на настанот „МКЦ за Скопје 2019“

Потоа следуваат слушачки промоции на LP компилациите „Колку гласно морам да викнам за да ме чујат?“ и „Има ли забава - Macedonian new wave 1981-1985“ од Тошо Филиповски како и промоција на неговата нова книга „МАКЕДОНСКА ДИСКОГРАФИЈА - ВИНИЛИ (1958-2019), Прв Том“, која ќе може да се купи по промотивна цена.

По промоциите, во музичкиот дел од настанот, ќе настапат Светлост, Јордан Костов Трио и Роботек.

Настанот ќе заврши со кино на трева: „Ослободување на Скопје“ во режија на Раде и Данило Шербеџија.

XS
SM
MD
LG