Достапни линкови

Во Собранието седници на четири комисии


Во Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе заседаваат комисиите за земјоделство, шумарство и водостопанство, за здравство, за финансирање и буџет и за образование, наука и спорт.

Пред Комисијата за земјоделство се предлог- измените и дополнувањата на Законот за земјоделското земјиште во второ читање и на Законот за основање на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој во прво читање, додека пред Комисијата за образование се Предлог- законот за основното образование и Предлог- законот за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта, двата во прво читање.

Предлог- законот за изменување и дополнување на Законот за заштита на правата на пациентите во прво читање е на дневен ред на Комисијата за здравство, а членовите на Комисијата за финансирање и буџет ќе расправаат по Предлог- завршната сметка на Буџетот на Република Северна Македонија за 2018 година, со Конечен извештај на овластениот државен ревизор за извршена ревизија на усогласеност за 2018 година на Основниот буџет.

XS
SM
MD
LG