Достапни линкови

Палестина нема да го поддржи членството на Косово во Интерпол


Генерално собрание на Интерпол

Палестина нема да гласа за прием на Косово во Интерпол на следното Генерално собрание на Интерпол, објави палестинскиот амбасадор во Белград, Мохамед Набан. Toj се сретна со државниот секретар на министерството за внатрешни работи, Билјана Поповиќ Ивковиќ, на разговори во врска со аргументите на Србија против повторното разгледување на барањето на Косово за членство во Интерпол, се наведува во соопштението на српското министерство за внатрешни работи.

Набан нагласи дека ставот на палестинската влада за непризнавање на Косово останува непроменет и дека Палестина ќе биде на страната на меѓународното право и Србија во однос на прашањето на Интерпол.

Косово аплицираше за членство трипати: во 2015, 2016 и 2018 година, на што остро се противи Србија.

XS
SM
MD
LG