Достапни линкови

Директорски смени со најавената „метла“ од наредната недела


Премиерот Зоран Заев

Премиерот Зоран Заев во врска со најавената „метла“ денеска информира дека во вторник, на 9 јули, би можеле да се донесат и првите одлуки. Според него, промени ќе има најверојатно на 20 до 25 места, директорски и кај раководители на подрачни единици. Заев по пуштањето на контролниот центар за патарини во Петровец порача и дека сака да ги преслуша уште еднаш аргументите зашто одлуките мора да се праведни.

Заев кој времено треба да ја преземе функцијата министер за финансии до назначувањето на нов министер порача и дека неговата намера е да ја делигира надлежноста и да ги носи крупните одлуки од кои бенефит треба да имаат граѓаните.

XS
SM
MD
LG