Достапни линкови

Шутановац: Во Србија се води пропагандна војна против евроинтеграциите


Драган Шутановац

Сега е веќе повеќе од очигледно дека во Србија се води пропагандна војна за да се оневозможување на понатамошните ЕУ интеграции и закочување на Србија за сите времиња, изјавил поранешниот министар за одбрана и некогашен лидер на Демократска партија (ДС) Драган Шутановац, по повод изјавата на поранешниот началник на Генералштабот генерал-полковник Љубиша Диковиќ за состојбата во војската пред 2012 година и смената на власта во Србија.

„Во тој контекст, неопходно е прво да се глорифицира Русија, како преку изјави на офицерите, политичарите, така и преку „soft power“ пораките од филмови со проруски наратив, а потоа да се „критикува неспособната Европа“, изјавил Шутановац.

XS
SM
MD
LG