Достапни линкови

Шентоп: Турција наскоро ќе го ратификува Протоколот за членство во НАТО


Големото национално собрание на Турција - илустрација

Претседателот на Големото национално собрание на Турција Мустафа Шентоп во Битола најави дека најдоцна за еден месец Турција ќе го ратификува Протоколот за членство на нашата земја во НАТО. „Како претседател на Големото народно собрание на Турција го предадов до Комисијата за надворешни прашања и во моментов се расправа за него во Комисијата за надворешни работи. Агендата на Комисијата е набиена, но јас разговарав со претседателот на Комисијата и го замолив да го забрза тој процес така што се надевам дека во текот на наредната недела ќе заврши комисиската расправа. Потоа ќе биде на дневен ред во Собранието и се надевам дека најдоцна за еден месец Протоколот ќе биде ратификуван“, изјави Шентоп пред медиумите во Битола. Тој ги посети Музејот во Битола каде што се наоѓа спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк и познатата Исак Џамија која неодамна беше целосно реновирана.

XS
SM
MD
LG