Достапни линкови

ЗЕЛС ќе заседава денеска во Струга


Градоначалниците и претставниците на општинските совети денеска во Струга ќе дискутираат за предизвиците во локалната власт на четвртата седница на Генералното собрание на Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Северна Македонија.

Од ЗЕЛС најавуваат дека на седницата ќе дискутираат за актуелните предизвици на локалната власт, за децентрализацијата во земјата, одредени измени и дополнувања на Статутот на ЗЕЛС, како и за финансискиот извештај на Заедницата за минатата година.

XS
SM
MD
LG