Достапни линкови

МОН: Во средните училишта се запишале 11.826 ученици


Ученик, ученици, училиште, школо.

Министерство за образование и наука (МОН) попладнево соопшти дека по првото пријавување за упис во средните училишта вкупно се запишале 11.826 ученици од кои 9.061 за настава на македонски јазик, 2.604 за настава на албански, 130 ученици за настава на турски јазик и 31 повторувач.

Вкупно се пријавиле 16.676 ученици од кои 11.636 за настава на македонски јазик, 4.707 за настава на албански, 302 ученика за настава на турски јазик и 31 повторувач.

XS
SM
MD
LG