Достапни линкови

Град Скопје избра нов концесионер за депонијата Дрисла


Депонијата Дрисла во близина на Скопје

Советот на Град Скопје на денешната седница донесе одлука со која за нов концесионер на депонијата „Дрисла“ е избран конзорциумот предводен од германската фирма „Шолц’, хрватската „Ц.И.О.С“ и македонската „Сплендор“.

„Со ваквата одлука се овозможува да се стави крај на агонијата на граѓаните на Скопје со депонијата „Дрисла“ и се создава можност за започнување процес на инвестиции и модернизација на депонијата „Дрисла“, која во иднина ќе прерасне во модерна депонија во која ќе се одложува и третира отпадот по највисоки светски стандарди“, соопшти Град Скопје.

Таквата одлука, според соопштението, следува по судска пресуда на Вишиот управен суд.

XS
SM
MD
LG