Достапни линкови

Иницијатива за тестирање на пратениците за употреба на наркотици


Дел од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ

Независната пратеничка група од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија денеска ќе поднесе иницијатива до Собранието, сите пратеници доброволно да направат тест закористење на наркотици.

Тие го повикаа Собранието в понеделник, да овозможи услови и лекарски тим кој ќе може да ги спорведе тестовите. Целта, како што наведуваат, да се даде добар пример во борбата против користењето на наркотици и притоа ги поттикнуваат сите вршители на јавни функции да го направат истото.

XS
SM
MD
LG