Достапни линкови

Аниматори и графичари учеа од холивудските колеги

Аниматори и графичари има можност да слушнат искуства од истакнати лица од светски познатите компании Pixar, Lucasfilms, DreamWorks, Sony Pictures Animations, ImageWorks, 3latertal, Cylindo, Lynx Animations и многу други.

Конференцијата за компјутерска графика и анимација ја организираше M3DS Академија за 3D и Game Design. Настанот „Game Design How To?“ се одржа во Младинскиот културен центар. Во рамки на настанот, беа организирани и забавни активности, како играње друштвени игри, турнир во DotA 2 и турнир во FIFA 19. Дополнително, организаторите од Академијата обучија 600 лица за 3Д и гејминг, а на крајот од настанот беа прогласени најдобрите од 52-та тимови кои креираа своја игра.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG