Достапни линкови

Укинување на Законот за трговија на зелените пазари или генерален штрајк


Пазарџиите од зелените пазари се закануваат со генерален штрајк ако целосно не се укине Законот за трговија на зелените пазари. Тие не се задоволни соедногодишното одложување на примената на Законот за трговија на зелените пазари, туку бараат негово целосно укинување.

Од Владата информираат дека ги слушнале аргументите и барањата на пазарџиите на заедничката средба што ја остварија пред неколку дена и дека постигнале согласност да продолжат консултациите меѓу институциите, пазарџиите и другите засегнати страни.

XS
SM
MD
LG