Достапни линкови

Германија депортира 69 баратели на азил од Авганистан


Германија соопшти дека депортирала во Авганистан 69 државјани на таа земја чии барања за азил биле одбиени. Тиа со авион биле префрлени од Минхен во Кабул и станува збор за една од најголемите колективни депортации со авион од Германија. Берлин вети зголемена депортација на лица кои немаат право да останат во Германија. Министерот за внатрешни работи на Баварија Јоаким Херман изјави дека сојузните власти неодамна одобриле неограничени депортации за Авганистан.

XS
SM
MD
LG