Достапни линкови

Почнува дводневниот самит на ЕУ


од мини самитот на ЕУ посветен на мигрантите, Брисел, 24.06.2018.

Во Брисел денеска почнува дводневниот собир на лидерите на Европската унија. Главни теми ќе бидат реформите на еврозоната и екот на преговорите за истапување на Британија од Унијата. Сепак, аналитичарите сметаат дека главен предизвик на самитот че биде зачувувањето на европското единство околу решавањето на приемот и распределбата на мигрантите. Лидерите треба да се усогласат за јакнење на надворешните граници, зголемување на помошта за Либија и отворање прифатни центри за мигрантите спасени на Средоземно море.

XS
SM
MD
LG