Достапни линкови

Србија со нов советодавен аранжаман со ММФ


Српската Влада постигнала договор со делегацијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) за нов аранжман во траење од 30 месеци, кој нема да биде финасиски туку советодавен аранжман-(Инструмент за координација на политиките-ПЦИ), кој ќе биде потпишан во јули-соопшти ММФ по завршувањето на разговорите во Белград.

ПЦИ е нов инструмент кој ММФ го воведе во 2017 година со цел давање на подршка на земјите како што е Србија, за кои е корисна рамката предвидена со програмот на ММФ, но за кои не е потребна финансиска подршка од оваа финансиска институција.

XS
SM
MD
LG