Достапни линкови

Фирмата за гитари „Гибсон“ прогласи банкрот


илустрација

Прозводителот на гитари „Гибсон“ прогласи банкрот откако со години имал должнички проблеми. Планот за реорганизација кој претходно бил договорен ќе и овозможи на оваа фирма да го продолжи работењето со пари од доверителите. Генерации гитарски легенди ги користеа овие гитари како Би Би Кинг, Ерик Клептон, Џими Пејџ. Фирмата стартуваше во 1894 година во Нешвил и е најголем производител на првокласни гитари. Годишно продава над 170 илјади гитари.

XS
SM
MD
LG