Достапни линкови

Во Брисел седница на Советот за надворешни работи на ЕУ


Советот за надворешни работи на ЕУ

Шефовите на дипломатиите на Европската унија на денешното засевање во Брисел, меѓу другото, ќе разговараат за Западен Балкан во рамките на подготовките за самитот ЕУ-Западен Балкан во Софија на 17-ти мај 2018 година. Дискусијата ќе се базира врз стратегијата предложена од Европската комисија на 6 февруари 2018 година. Советот за надворешни работи ќе се осврне и врз ситуацијата во Сирија, во светлината на најновите случувања и пред втората Бриселска конференција „Поддршка за иднината на Сирија и регионот“ на 24 и 25 овој месец. Министрите ќе разговараат и за односите на ЕУ со Русија и со Иран.

XS
SM
MD
LG