Достапни линкови

НАТО се сели во ново седиште во Брисел


новото седиште на НАТО во Брисел

НАТО ќе почне да се сели во новото седиште во Брисел откако тоа неколку пати беше одложувано поради технички проблеми. Селењето на околу 4 илјади луѓе најверојатно ќе потрае околу 12 недели. Новото седиште чија изградба почна во 2010 година е во близина на старото кое ќе продолжи да работи во транзициониот период. Предвидено беше да чини околу 750 милиони евра, но последните пресметки велат дека за изградбата биле потрешни над милијарда и 170 милиони евра.

XS
SM
MD
LG