Достапни линкови

Нови сертификати за лекови, Нема лицитација со предлози за името, Грујевски и Бошковски се враќаат дома, Топлес против Ердоган...

Настаните на денот низ фотографии - 5 јануари 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Веледрогериите кои во иднина ќе увезуваат лекови при т.н. паралелен увоз мора да обезбедат оригинален сертификат за квалитет на тие лекови, одлучила Владата на својата последна седница. Според владината одлука, сертификатот за квалитет треба да биде издаден од производителот на лекот или од лабораторија овластена од надлежен орган на земјата производител или од земјата извозник на лекот, што според Владата ќе овозможи зголемена заштита на пациентите од небезбедни и неквалитетни лекови.
1

МАКЕДОНИЈА - Веледрогериите кои во иднина ќе увезуваат лекови при т.н. паралелен увоз мора да обезбедат оригинален сертификат за квалитет на тие лекови, одлучила Владата на својата последна седница. Според владината одлука, сертификатот за квалитет треба да биде издаден од производителот на лекот или од лабораторија овластена од надлежен орган на земјата производител или од земјата извозник на лекот, што според Владата ќе овозможи зголемена заштита на пациентите од небезбедни и неквалитетни лекови.

МАКЕДОНИЈА / ГРЦИЈА - Судот во Солун ја соопшти одлуката да бидат екстрадирани во Македонија поранешните разузнавачи на УБК Горан Грујевски и Никола Бошковски. На одлуката се чекаше половина месец, бидејќи во грчкиот суд немаше кој да ја прочита на македонски јазик поради неможноста да се најде преведувач.
2

МАКЕДОНИЈА / ГРЦИЈА - Судот во Солун ја соопшти одлуката да бидат екстрадирани во Македонија поранешните разузнавачи на УБК Горан Грујевски и Никола Бошковски. На одлуката се чекаше половина месец, бидејќи во грчкиот суд немаше кој да ја прочита на македонски јазик поради неможноста да се најде преведувач.

МАКЕДОНИЈА - Загадувачите на воздухот во Скопје, Тетово, Битола и другите градови да се детектираат со користење на дрон, предлага партијата Демократски сојуз (ДС). Оттаму наведуваат оти е очигледно дека малиот број на еколошки инспектори не можат да се справат со загадувачите на воздухот.
3

МАКЕДОНИЈА - Загадувачите на воздухот во Скопје, Тетово, Битола и другите градови да се детектираат со користење на дрон, предлага партијата Демократски сојуз (ДС). Оттаму наведуваат оти е очигледно дека малиот број на еколошки инспектори не можат да се справат со загадувачите на воздухот.

МАКЕДОНИЈА - Нема да лицитираме со имиња. Во моментов не се зборува за конкретни имиња. Преговорите се водат под покровителство на ОН, со посредство на Метју Нимиц. Процесот е јавен и транспарентен. Се додека нема ништо конкретно и специфично нема да лицитираме со потенцијални имиња, инфомираше владиниот портпарол за текот на разговорите со Грција за спорот за името.
4

МАКЕДОНИЈА - Нема да лицитираме со имиња. Во моментов не се зборува за конкретни имиња. Преговорите се водат под покровителство на ОН, со посредство на Метју Нимиц. Процесот е јавен и транспарентен. Се додека нема ништо конкретно и специфично нема да лицитираме со потенцијални имиња, инфомираше владиниот портпарол за текот на разговорите со Грција за спорот за името.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG