Достапни линкови

Косовски земјотрес ја стресе Македонија, Казна за Дрисла, Русија обвинета за подмолна политика...

Настаните на денот низ фотографии - 4 јануари 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Согласно законот за квалитет на амбиенталниот воздух поведена е прекршочна постапка и ограничување на работата на правниот субјект депонија Дрисла поради регистрирано пречекорување на дозволените граници за испуштање на инцелераторот, односно печка за горење на медицинси отпад, информираше директорот на Државниот инспекторат за животна средина Мирослав Богдановски.
1

МАКЕДОНИЈА - Согласно законот за квалитет на амбиенталниот воздух поведена е прекршочна постапка и ограничување на работата на правниот субјект депонија Дрисла поради регистрирано пречекорување на дозволените граници за испуштање на инцелераторот, односно печка за горење на медицинси отпад, информираше директорот на Државниот инспекторат за животна средина Мирослав Богдановски.

МАКЕДОНИЈА - Земјотрес беше почувствуван во Скопје и во северозападот на Македонија, кој се случил 30 километри западно од косовскиот град Пеќ со магнитуда од 5,3 степени според Рихтеровата скала. Според Европскиот-медитерански сеизмолошки центар епицентарот на земјотресот бил на длабочина од 10 километри, а бил почувствуван во Косово, Македонија и Црна Гора.
2

МАКЕДОНИЈА - Земјотрес беше почувствуван во Скопје и во северозападот на Македонија, кој се случил 30 километри западно од косовскиот град Пеќ со магнитуда од 5,3 степени според Рихтеровата скала. Според Европскиот-медитерански сеизмолошки центар епицентарот на земјотресот бил на длабочина од 10 километри, а бил почувствуван во Косово, Македонија и Црна Гора.

ПАКИСТАН / САД - Aмериканскиот Стејт департмент наведе дека Пакистан, Иран и три земји од Централна Азија со своите политики ги кршат верските слободи. Во соопштението на Стејт департментот стои дека Иран, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан се меѓу групата од 10 нации, кои се окфалификувани како земји со загриженост поради толерирање на кршењето на верските слободи.
3

ПАКИСТАН / САД - Aмериканскиот Стејт департмент наведе дека Пакистан, Иран и три земји од Централна Азија со своите политики ги кршат верските слободи. Во соопштението на Стејт департментот стои дека Иран, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан се меѓу групата од 10 нации, кои се окфалификувани како земји со загриженост поради толерирање на кршењето на верските слободи.

САД / РУСИЈА - Советникот за национална безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер, изјави дека Соединетите држави мора да ја повлечат завесата на подмолното руско мешање во изборите и на други случаи на дестабилизирачкото однесување на Москва. Тој во интервју за Гласот на Америка вели дека сепак, Вашингтон сака да најде области за соработка со Москва.
4

САД / РУСИЈА - Советникот за национална безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер, изјави дека Соединетите држави мора да ја повлечат завесата на подмолното руско мешање во изборите и на други случаи на дестабилизирачкото однесување на Москва. Тој во интервју за Гласот на Америка вели дека сепак, Вашингтон сака да најде области за соработка со Москва.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG