Достапни линкови

Првото бебе женско, Шанса за Западен Балкан, Папата за војните и лагите, Нуклеарното копче на Ким...

Настаните на денот низ фотографии - 1 јануари 2018
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Теодора е првото бебе во новата 2018 година. Родена е во 00.01 часот, со родилна тежина 3070 грама и должина 49 см. Традиционално, бебето и мајката ги посетија градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, министерот за здравство Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.
1

МАКЕДОНИЈА - Теодора е првото бебе во новата 2018 година. Родена е во 00.01 часот, со родилна тежина 3070 грама и должина 49 см. Традиционално, бебето и мајката ги посетија градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, министерот за здравство Венко Филипче и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.

МАКЕДОНИЈА - Новогодишната ноќ на територијата на Град Скопје била мирна и стабилна и имаме огромно намалување на кривичните дела и прекршоци за разлика од претходните години, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски по првојануарската посета на СВР Скопје. Релативно мирна новогодишна ноќ имале и дежурните лекари во Скопје.
2

МАКЕДОНИЈА - Новогодишната ноќ на територијата на Град Скопје била мирна и стабилна и имаме огромно намалување на кривичните дела и прекршоци за разлика од претходните години, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски по првојануарската посета на СВР Скопје. Релативно мирна новогодишна ноќ имале и дежурните лекари во Скопје.

МАКЕДОНИЈА - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов традиционално ги посети припадниците на АРМ во касарната Чојлија. Честитајќи им ја Новата Година, Иванов им посака исполнување на желбите и како што рече исполнување на она што е долгогодишна желба на сите припадници на АРМ, а тоа е конечно да бидеме дел од НАТО, бидејќи сме покажале подготвеност и исполнетост на сите стандарди. Армијата се покажа дека може да се спротивстави со сите предизвици со кои се соочува, изјави Иванов.
3

МАКЕДОНИЈА - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов традиционално ги посети припадниците на АРМ во касарната Чојлија. Честитајќи им ја Новата Година, Иванов им посака исполнување на желбите и како што рече исполнување на она што е долгогодишна желба на сите припадници на АРМ, а тоа е конечно да бидеме дел од НАТО, бидејќи сме покажале подготвеност и исполнетост на сите стандарди. Армијата се покажа дека може да се спротивстави со сите предизвици со кои се соочува, изјави Иванов.

БУГАРИЈА - Маж облечен како Дедо Мраз пали свеќа во катедралата Александар Невски во Софија. Бугарија е членката на ЕУ која го презема нејзиното претседателствување за оваа година. Бугарија, која се приклучи на ЕУ во 2007 година, се очекува да ги зголеми шансите на своите соседи од Западен Балкан да се приклучат на блокот. Лидерите на ЕУ треба да се состанат со аспиранти од регионот на самитот на 17-ти мај.
4

БУГАРИЈА - Маж облечен како Дедо Мраз пали свеќа во катедралата Александар Невски во Софија. Бугарија е членката на ЕУ која го презема нејзиното претседателствување за оваа година. Бугарија, која се приклучи на ЕУ во 2007 година, се очекува да ги зголеми шансите на своите соседи од Западен Балкан да се приклучат на блокот. Лидерите на ЕУ треба да се состанат со аспиранти од регионот на самитот на 17-ти мај.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG