Достапни линкови

Во Македонија треба помирување, Блиска средба од воен вид, Прв Божиќ без ИД, Вратоврски за „сиромашниот“ Харадинај...

Настаните на денот низ фотографии - 26 декември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во своето годишно обраќање во Собранието зборуваше за политичката криза во земјата, случувањата од 27 април, за неопходните реформи, геополитичките случувања, илегалната миграција и сајбервојувањето, за односите со седите на Македонија, прашањето за името, проблемите со загадувањето, состојбата во медиумите, законот за јазиците и за други прашања.
1

МАКЕДОНИЈА - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во своето годишно обраќање во Собранието зборуваше за политичката криза во земјата, случувањата од 27 април, за неопходните реформи, геополитичките случувања, илегалната миграција и сајбервојувањето, за односите со седите на Македонија, прашањето за името, проблемите со загадувањето, состојбата во медиумите, законот за јазиците и за други прашања.

СИРИЈА - Сиријска христијанка со децата учествува во црковното чествување на Божиќ во Сириската православна црква во градот Камишли. Христијаните во Сирија, покрај божиќните празници, славеле и поради одлуката на Русија да воспостави постојано присуство на сили на нејзините две воени бази во Сирија: руската поморска база во Тартус и во воздушната база во Латакија.
2

СИРИЈА - Сиријска христијанка со децата учествува во црковното чествување на Божиќ во Сириската православна црква во градот Камишли. Христијаните во Сирија, покрај божиќните празници, славеле и поради одлуката на Русија да воспостави постојано присуство на сили на нејзините две воени бази во Сирија: руската поморска база во Тартус и во воздушната база во Латакија.

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА - Британската морнарица соопшти дека следела руски воен брод во близина на британските територијални води во Северно море. Соопштено е дека станува збор за рускиот брод Адмирал Горшков. Официјален Лондон неодамна оцени дека е зголемен бројот на руски бродови кои транзитираат низ британските води. Британскиот секретар за одбрана Гевин Вилијамсон по овој инцидент изјави дека Британија нема да толерира никаква форма на агресија. Блиската средба со рускиот воен брод е снимена и со инфра-црвена камера од британскиот хеликоптер.
3

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА - Британската морнарица соопшти дека следела руски воен брод во близина на британските територијални води во Северно море. Соопштено е дека станува збор за рускиот брод Адмирал Горшков. Официјален Лондон неодамна оцени дека е зголемен бројот на руски бродови кои транзитираат низ британските води. Британскиот секретар за одбрана Гевин Вилијамсон по овој инцидент изјави дека Британија нема да толерира никаква форма на агресија. Блиската средба со рускиот воен брод е снимена и со инфра-црвена камера од британскиот хеликоптер.

ИРАК - Во новоотворената Црква Свети Ѓорѓи во ирачкиот град Телескоф, христијаните ги прославија своите божиќни традиции за првпат по три години. Овој град беше под милитантите на Исламската држава кои насилно ја раселија тамошната христијанска заедница.
4

ИРАК - Во новоотворената Црква Свети Ѓорѓи во ирачкиот град Телескоф, христијаните ги прославија своите божиќни традиции за првпат по три години. Овој град беше под милитантите на Исламската држава кои насилно ја раселија тамошната христијанска заедница.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG