Достапни линкови

Убиство во Чаир, Нови превирања во ВМРО-ДПМНЕ, Путин ѝ се понуди на Србија за Косово, Бразилски танчерки за папата...

Настаните на денот низ фотографии - 20 декември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Повеќе членови на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои основачи на партијата, пратеници и други функционери во јавното писмо посочија дека се фаворизира еден кандидат за претседател на партијата и побараа на претстојните состаноци на највисоките тела на партијата да бидат прифатени предлозите за зголемување на бројот на делегатите кои ќе го бираат првиот човек на партијата и Конгресот да се одложи за февруари следната година.
1

МАКЕДОНИЈА - Повеќе членови на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои основачи на партијата, пратеници и други функционери во јавното писмо посочија дека се фаворизира еден кандидат за претседател на партијата и побараа на претстојните состаноци на највисоките тела на партијата да бидат прифатени предлозите за зголемување на бројот на делегатите кои ќе го бираат првиот човек на партијата и Конгресот да се одложи за февруари следната година.

МАКЕДОНИЈА - 24-годишно момче на улицата Џон Кенеди во скопската населба Чаир. Со автоматска пушка било пукано во момчето во моментот кога излегувало од автомобил кај автобуската постојка пред средното училиште Цветан Димов.
2

МАКЕДОНИЈА - 24-годишно момче на улицата Џон Кенеди во скопската населба Чаир. Со автоматска пушка било пукано во момчето во моментот кога излегувало од автомобил кај автобуската постојка пред средното училиште Цветан Димов.

МАКЕДОНИЈА - Филип Петровски, член на ВМРО-ДПМНЕ, кој најави дека ќе се кандидира за претседател на партијата, изјави дека целосно ги поддржува предлозите на група истакнати членови за нефаворизирање на кандидат за претседател, за одложување на Конгресот и за колективно претседателство на партијата. Според Петровски, фаворизираниот кандидат е генералниот секретар Христијан Мицковски и тој нема поддршка од членството на партијата, а доколку се одржи Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ викендот во Валандово тој ќе биде нелигитимен.
3

МАКЕДОНИЈА - Филип Петровски, член на ВМРО-ДПМНЕ, кој најави дека ќе се кандидира за претседател на партијата, изјави дека целосно ги поддржува предлозите на група истакнати членови за нефаворизирање на кандидат за претседател, за одложување на Конгресот и за колективно претседателство на партијата. Според Петровски, фаворизираниот кандидат е генералниот секретар Христијан Мицковски и тој нема поддршка од членството на партијата, а доколку се одржи Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ викендот во Валандово тој ќе биде нелигитимен.

РУСИЈА - Русија е подготвена да се вклучи во дијалогот меѓу Белград и Приштина што се води под покровителство на ЕУ, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ наведувајќи оти за тоа добил потврда од рускиот претседател Владимир Путин. Вучиќ е во официјална посета на Москва за зацврстување на соработката.
4

РУСИЈА - Русија е подготвена да се вклучи во дијалогот меѓу Белград и Приштина што се води под покровителство на ЕУ, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ наведувајќи оти за тоа добил потврда од рускиот претседател Владимир Путин. Вучиќ е во официјална посета на Москва за зацврстување на соработката.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG