Достапни линкови

Руската телевизија РТ отвори канал на француски јазик


Руската државна телевизија РТ

Руската државна телевизија РТ отвори канал на француски јазик и покрај тоа што годинава беше етикетирана како алатка на пропагандата на Кремљ во САД, Франција и во другите западни земји. Со буџет од 20 милиони евра францускиот канал на РТ е еден од најамбициозните проекти на оваа телевизија, порано позната „Раша тудеј“. РТ веќе емитува програма на англиски, шпански и арапски јазик.

XS
SM
MD
LG