Достапни линкови

Македонско-албанска владина седница, Непопуларни мерки против загадувањето, Објавена најголемата плата во Македонија, Путин сака уште многу мандати...

Настаните на денот низ фотографии - 15 декември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Фотографија од Скопје во магла и смог. Краткорочните мерки можат да ја ублажат, но не можат да ја санираат состојбата со загадениот воздух, затоа треба да се води борба која мора да е системска и перманентна, вели градоначалникот на Скопје Шилегов. Време е за мерки кои нема да бидат популарни, сметаат дел од еколошките организации.
1

МАКЕДОНИЈА - Фотографија од Скопје во магла и смог. Краткорочните мерки можат да ја ублажат, но не можат да ја санираат состојбата со загадениот воздух, затоа треба да се води борба која мора да е системска и перманентна, вели градоначалникот на Скопје Шилегов. Време е за мерки кои нема да бидат популарни, сметаат дел од еколошките организации.

АЛБАНИЈА - Првата меѓувладина седница ги крена на повисок степен односите меѓу Македонија и Албанија, рекоа премиерите на Македонија и на Албанија Зоран Заев и Еди Рама, на почетокот на заедничката седница на двете влади во Поградец. Двете страни потпишаа неколку договори за соработка во инфраструктурата, економијата, безбедноста, културата и образованието.
2

АЛБАНИЈА - Првата меѓувладина седница ги крена на повисок степен односите меѓу Македонија и Албанија, рекоа премиерите на Македонија и на Албанија Зоран Заев и Еди Рама, на почетокот на заедничката седница на двете влади во Поградец. Двете страни потпишаа неколку договори за соработка во инфраструктурата, економијата, безбедноста, културата и образованието.

МАКЕДОНИЈА - Највисоката годишна бруто плата мината година во Македонија е исплатена во приватното здравство и изнесувала 2,7 милиони евра, а највисокиот бонус од работен однос на годишно ниво бил 416 илјади евра, соопшти УЈП, објавувајќи податоци врз основа на годишни даночни пријави од граѓаните.
3

МАКЕДОНИЈА - Највисоката годишна бруто плата мината година во Македонија е исплатена во приватното здравство и изнесувала 2,7 милиони евра, а највисокиот бонус од работен однос на годишно ниво бил 416 илјади евра, соопшти УЈП, објавувајќи податоци врз основа на годишни даночни пријави од граѓаните.

РУСИЈА - Кампањата за претседателските избори во Русија треба да започне на 18 декември, откако изборите официјално беа закажани за 18 март. Датумот беше определен на официјалното гласање на Советот на Федерацијата, односно горниот дом на Парламентот. Путин изјави дека на изборите ќе учествува како независен кандидат, наместо да биде номиниран од партијата Обединета Русија која го контролира Кремљ. Многумина тоа го сметаат како навестување дека е можно тој да бара повеќе мандати во иднина, бидејќи според Уставот ќе му биде забранет реизбор во 2024 година
4

РУСИЈА - Кампањата за претседателските избори во Русија треба да започне на 18 декември, откако изборите официјално беа закажани за 18 март. Датумот беше определен на официјалното гласање на Советот на Федерацијата, односно горниот дом на Парламентот. Путин изјави дека на изборите ќе учествува како независен кандидат, наместо да биде номиниран од партијата Обединета Русија која го контролира Кремљ. Многумина тоа го сметаат како навестување дека е можно тој да бара повеќе мандати во иднина, бидејќи според Уставот ќе му биде забранет реизбор во 2024 година

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG