Достапни линкови

Светска банка ќе додели 150 милиони долари за унапредување на трговијата на Западен Балкан


Архива - Светска банка на промоцијата на 12-то издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во Западен Балкан.

Светската банка денеска најави дека ќе им даде 150 милиони долари на земјите од Западен Балкан за унапредување на ефикасноста на гравниот сообраќаен коридор и за ширење на трговските врски, со цел да се поедностави процедувара на граничните премини, да се подобри ефикасноста на логистичките услуги и да се примени современа „паметна технологија“ за унапредување на шпедитерскиот и патничкиот сообраќај.

XS
SM
MD
LG