Достапни линкови

Јосиповиќ - ЕУ има проект за ширење на Балканот


Иво Јосиповиќ -поранешен претседател на Хрватска

Според поранешниот претседател на Хрватска Иво Јосиповиќ, Европската унија има проект за ширење на Балканот, вклучително и кон Турција и секако, Косово.

Поради тоа, Јосиповиќ вели дека Србија не може да стане членка на ЕУ ако не го признае Косово

Во интервју за весникот „Данас“, Јосиповиќ ,исто така, вели односите меѓу Хрватска и Србија се далеку полоши отколку што беа пред неколку години.

XS
SM
MD
LG