Достапни линкови

За Јавниот обвинител ќе се гласа попладнево


Љубомир Јовески - кандидат за државен јавен обвинител.

Пратениците ја усвоија потребата од донесување на седумте закони кои денеска беа на дневен ред, предлог законот за пензиско и инвалидско осигурување, законот за здравствено осигурување, законот за придонеси, законот за акцизи, законот за судскси совет, законот за заштита на сведоци, законот за советот за утврдување на факти.

Денеска треба да продолжи нова седница на која како петта точка на дневен ред е ставен предлогот на владата, Љубомир Јовески да биде избран за нов јавен обвинител на Македонија.

XS
SM
MD
LG