Достапни линкови

Итни мерки за аерозагадувањето, Корејска магла за Трамп, Прва трансродова пратеничка во САД...

Настаните на денот низ фотографии - 8 Ноември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Министерот за животна средина Садула Дураки и неговиот заменик Јани Макрадули на средба за аерозагадувањето со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов и градоначалниците на скопските општини. Владата и локалните власти излегоа со серија краткорочни и долгорочни мерки во борбата со загадувањето.
1

МАКЕДОНИЈА - Министерот за животна средина Садула Дураки и неговиот заменик Јани Макрадули на средба за аерозагадувањето со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов и градоначалниците на скопските општини. Владата и локалните власти излегоа со серија краткорочни и долгорочни мерки во борбата со загадувањето.

МАКЕДОНИЈА - Судскиот совет го избра судијата Иван Џолев за нов претседател на Основниот суд Скопје 1. Конкуренти му беа судиите Владимир Панчевски, Ивица Стефановски, Верка Петковска, Осман Шабани, Ѓоко Ристов и Весна Димишкова.
2

МАКЕДОНИЈА - Судскиот совет го избра судијата Иван Џолев за нов претседател на Основниот суд Скопје 1. Конкуренти му беа судиите Владимир Панчевски, Ивица Стефановски, Верка Петковска, Осман Шабани, Ѓоко Ристов и Весна Димишкова.

ЈУЖНА КОРЕЈА - Американскиот претседател Доналд Трамп со американските војници во базата на САД во Јужна Кореја. Трамп бил принуден да ја прекине својата ненадејна посета на демилитаризираната зона која ги дели двете Кореи. Според официјалните информации, хеликоптерот со кој се превезувал американскиот претседател бил вратен од пат кон зоната поради густа магла.
3

ЈУЖНА КОРЕЈА - Американскиот претседател Доналд Трамп со американските војници во базата на САД во Јужна Кореја. Трамп бил принуден да ја прекине својата ненадејна посета на демилитаризираната зона која ги дели двете Кореи. Според официјалните информации, хеликоптерот со кој се превезувал американскиот претседател бил вратен од пат кон зоната поради густа магла.

РУСИЈА - Фотографија од картонската кутија со 2 милиона долари во готовина. Руското Обвинителство тврди дека тие пари биле поткуп за поранешниот министер за економски развој Алексеј Уљукаев, кому му се суди за корупција.
4

РУСИЈА - Фотографија од картонската кутија со 2 милиона долари во готовина. Руското Обвинителство тврди дека тие пари биле поткуп за поранешниот министер за економски развој Алексеј Уљукаев, кому му се суди за корупција.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG