Достапни линкови

Регионална соработка во борбата против корупцијата


илустративна фотографија.

Ниту една држава не може сама да се избори против корупцијата и без регионално поврзување, корупцијата нема пори само во една држава. Ова се дел од заклучоците на денешниот регионален состанок на Глобалната организација на парламентарци против корупција (ГОПАК) на кој имаше претставници од Македонија, Црна Гора, БиХ, Молдавија, Киргистан и Грузија. Главна цел на состанокот на делегациите е унапредување на регионалната соработка за сузбивање на негативните појави.

XS
SM
MD
LG