Достапни линкови

Поднесени 16 тужби за вториот круг од изборите до Управниот суд


Локални избори 2017

До Управниот суд се поднесени вкупно 16 тужби од политички партии за вториот круг на локалните избори. Судот е должен да донесе одлука по жалбите во рок од 48 часа по нивниот прием. Според соопштението, 11 тужби се поднесени од Алијанса на Албанците, четири од движењето „Беса“ и една од Народно движење за Македонија.

XS
SM
MD
LG