Достапни линкови

Каталонија прогласи независност, Борисов го советува Западен Балкан како најбрзо во ЕУ, Казахстан ја исфрла кирилицата...

Настаните на денот низ фотографии - 27 октомври 2017
Покажи повеќе

ШПАНИЈА - Илјадници Каталонци го прославуваа прогласувањето на независноста на Каталонија. На гласањето за незвисноста во регионалниот Парламент, 70 партеници гласаа во корист на формирање независна Каталонска република, а пратениците одлуката ја поздравија со аплаузи. Против беа 10 пратеници, а две гласачки ливчиња беа празни.
1

ШПАНИЈА - Илјадници Каталонци го прославуваа прогласувањето на независноста на Каталонија. На гласањето за незвисноста во регионалниот Парламент, 70 партеници гласаа во корист на формирање независна Каталонска република, а пратениците одлуката ја поздравија со аплаузи. Против беа 10 пратеници, а две гласачки ливчиња беа празни.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - Бугарскиот премиер од Сараево со препорака до земјите од Западен Балкан како до побрза интеграција во ЕУ. Политичките елити на земјите од Западен Балкан треба претходно да ги решат споровите со другите држави од регионот за да бидат примени во ЕУ, порача Бојков од Сараево, каде беше во официјална посета.
2

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - Бугарскиот премиер од Сараево со препорака до земјите од Западен Балкан како до побрза интеграција во ЕУ. Политичките елити на земјите од Западен Балкан треба претходно да ги решат споровите со другите држави од регионот за да бидат примени во ЕУ, порача Бојков од Сараево, каде беше во официјална посета.

КАЗАХСТАН - Илустрација на новата латинична казахстанска азбука во еден од дневните весници во Казахстан. Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев го потпиша указот со кој се уредуваат плановите земјата да го напушти кириличното писмо и официјално писмо на казахстанскиот јазик да стане латиницата.
3

КАЗАХСТАН - Илустрација на новата латинична казахстанска азбука во еден од дневните весници во Казахстан. Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев го потпиша указот со кој се уредуваат плановите земјата да го напушти кириличното писмо и официјално писмо на казахстанскиот јазик да стане латиницата.

ПАКИСТАН - Пакистанки чекаат во редица за да гласаат за нов пратеник од градот Пешвар. Вонредните избори за пополнување на испразнетото место во пакистанскиот Парламент беа спроведени по смртта на пратеникот Гулзар Кан.
4

ПАКИСТАН - Пакистанки чекаат во редица за да гласаат за нов пратеник од градот Пешвар. Вонредните избори за пополнување на испразнетото место во пакистанскиот Парламент беа спроведени по смртта на пратеникот Гулзар Кан.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG