Достапни линкови

Граѓаните имаат 3,8 милијарди евра во банките


Илустрација: Денари и евра

Македонските граѓани имаат заштеда во банките и штедилниците во земјава од 3,8 милијарди евра, покажуваат податоците на Фондот за осигурување депозити на Република Македонија. Директорот на Фондот, Борче Хаџиев, вели дека половина од штедните влогови се во евра, а половина во денари. Во интервју за новинската агенција МИА, тој посочува дека депозитите на граѓаните се безбедни и сигурни.

XS
SM
MD
LG