Достапни линкови

Кандидатите за градоначалници ќе потпишат Кодекс за изборите


Гласање во Битола на изборите во 2016 година

Државната изборна комисија соопшти дека кандидатите за градоначалници во сите општини во Македонија и град Скопје денеска ќе потпишат Кодекс за фер и демократски избори. Согласно член 8-в од Изборниот законик, учесниците во изборниот процес треба да го потпишат Кодексот. Со Кодексот учесниците во изборите се обврзуваат и си ветуваат еден на друг, но и на сите граѓани на Македонија, дека ќе се придржуваат и активно ќе ги промовираат принципите на слободни и фер избори.

XS
SM
MD
LG